Als je nieuwe woonst nog een leeg doek is, hebben we hier enkele leuke en eenvoudige ideetjes om een muur aan te kleden die je bezoek zal omverblazen.

Huizen worden vaak in zachte kleuren geschilderd om de ruimtes er neutraal te laten uitzien, zodat kopers zich goed kunnen inbeelden wat ze ermee zouden kunnen doen. Zodra het pand van jou is, kan je je eigen ideeën beginnen uitwerken. Een vakschilder kunnen met speelse motieven jouw persoonlijkheid in de woning krijgen. Bereken hier direct de prijs voor je schilderklus.

Durf met ruitjes

Of je nu gaat voor een gesofisticeerd palet in de woonkamer of felle kleuren in de kinderkamer, het ruitjespatroon is eenvoudig en flexibel toe te passen en oogt altijd elegant.

Motieven met een doel

Motieven hoef je niet enkel te gebruiken om hun esthetische waarde. Ze kunnen ook een functionele rol spelen in je woning. Probeer bijvoorbeeld onderdelen van een klok op de kop te tikken (of haal er eentje uit elkaar) en laat een wijzerplaat op de muur schilderen. Dit gedurfde en moderne idee zal bij je kamer passen en je artistieke talenten tentoonstellen.

Je kan ook een muurkalender laten maken, bijvoorbeeld met contrasterende cirkels en nummers. Ideaal om je bureau mee op te laten fleuren. Je kan bijvoorbeeld ook krijtverf laten gebruiken om van de muur je persoonlijke memobord te maken.

Gesofisticeerde strepen

Strepen zijn een geweldige manier om extra cachet aan je nieuwe woonst te geven. Je creëert er bovendien ruimte en diepte mee. De juiste dikte, schakeringen en richting kunnen een ruimte transformeren. Bij ruimtes met lage plafonds kunnen verticale strepen de illusie van hoogte creëren. Als je een kleine kamer hebt, kunnen horizontale strepen de ruimte groter doen lijken. Je kan ook experimenteren met verschillende afwerkingen. Door matte en glanzende verf streepsgewijs af te laten wisselen, creëer je een luxueuze look.

Chic met cirkels

Cirkels zijn een geweldige manier om een kamer dynamischer te doen aanvoelen en zijn een speels alternatief voor kaders aan de muur. Maak een statement met felle kleuren of gebruik een neutraler palet om een meer rustgevend gevoel op te wekken.

Spannend om je verfproject zelf uit te voeren kies dan een vakschilder van Zervices

De schilders van Zervices voegen graag een persoonlijke touch toe aan je (nieuwe) huis. Bereken nu eenvoudig online de prijs voor je schilderklus. Ontdek de schilderhacks van de beste schilders om speelse motieven op jouw muur mogelijk te maken. Start hier het berekenen van je persoonlijk offerte.