Graag verzamelen we bij Patrimmonium tips en trics voor jullie…

Onderschat het belang van je badkamer niet, het is een echte leefruimte. Het is een privéwellness, die comfort biedt, inspireert en je helemaal tot rust doet komen … 

 Zelf je badkamer omtoveren tot een oase van ontspanning? Lees er dan snel onze tips op na! 

 1. Ga voor zacht

De ultieme badkamer is in de eerste plaats uitnodigend en aangenaam. En zeg nu zelf: wat is meer uitnodigend dan zachte materialen? Schaf jezelf dus zachte handdoeken en een fluffybadmat aan, en maak zo je badkamer een heel pak gezelliger.Laat je daarbij trouwens niet verleiden tot schreeuwerige, felle kleuren. Hanteer een sober en neutraal kleurenpallet. Dat oogt veel rustiger en zorgt dat je helemaal kan ontspannen.

2. Een regendouche voor echt badkamergenot

Een regendouche is het summum van badkamercomfort. Hij is namelijk veel zachter dan een klassieke douchekop en maakt van douchen een speciale ervaring waar je graag de tijd voor maakt. Wist je trouwens dat regendouches tegenwoordig heel betaalbaar zijn? De investering meer dan waard, dus. 

3. Elegantie troef 

Het is echt geen schande om lange tijd in de badkamer door te brengen. Wat je partner ook zegt. Waar zou je anders even ongehaast tijd voor jezelf maken? Met een stoeltje of een elegante poef wordt je badkamer pas écht je persoonlijke onthaastplek. Lak je nagels als een echte filmster, want dat heb je wel verdiend.

4. Groen in de badkamer

Badkamers zijn vaak plantvrije zones. Wij zijn het daar niet bepaald mee eens. Een beetje groen en kleur oogt fris en geeft cachet aan je badkamer. Bovendien kan groen wel gedijen in een vochtige ruimte. Meer nog: het zorgt voor een gezondere lucht in je badkamer. Een match made in heaven! 

Ga bij voorkeur voor aloeverabamboe of philodendron.

5. Dim de lichten

Heel vaak haalt fel, wit licht het van andere alternatieven. En je hebt uiteraard helder licht nodig bij het aanbrengen van make-up of het indoen van lenzen, maar de zachte, warme gloed van gedimd licht is net iets aangenamer als je een zalig bad neemt. De sfeer in je badkamer is meteen veel meer ontspannen als de felle inbouwspot even voorrang geeft aan gedimde led-lampjes. Nog een paar kaarsjes erbij en al je zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon. 

Heeft jou badkamer een upgrade nodig? Je hoeft daarvoor geen dure of ingrijpende aanpassingen te doen. Met een paar gerichte acties wordt je badkamer in no time een plek waar je graag in alle rust vertoeft.