Nieuws

7 leuke tips om je interieur te pimpen

toveren in je interieur

Als je na een aantal jaar uitgekeken raakt op je interieur, maar je niet wilt of kunt investeren in een volledige renovatie, zijn er een aantal dingen die je zelf makkelijk kan doen om je interieur een upgrade te geven.

1. Keukenkastjes om uit te smullen

Als je keuken nog in relatief goede staat is, maar die witte keukenkastjes je na vijf jaar beginnen te vervelen, is het een goed en budgetvriendelijk idee om de kastdeurtjes en hun handvaten te vervangen. Je zal zien dat het je keuken meteen een hele nieuwe look geeft.

2. Pak je binnendeuren aan

De meeste huizen zijn standaard voorzien van basic, en vaak saaie, binnendeuren. Gelukkig kan je daar zelf makkelijk iets aan veranderen. Luxueze deuren met gouden knoppen of rustieke schuifdeuren? Aan jou de keuze.

3. Geef de trap een makeover

Trappen waarover de hele dag wordt gelopen en gesprongen, verslijten snel. Het is dan ook geen overbodige luxe om daar wat renovatiewerk in te stoppen. Een likje verf kan wonderen doen, maar wat nog origineler staat, is een fleurige print. Dus als je nog ergens een rol behangpapier hebt staan, kan je het stootbord van je traptredes van een kleurrijke toets voorzien.

4. Washitape all the way

Washitape, wie kent het niet? Deze decoratieve (en makkelijk verwijderbare) plakband is niet meer weg te denken uit knutseldozen, maar ook in huis kan je deze rolletjes tape op verschillende manieren inzetten. Zo kan je je koelkast een verfrissend design geven door er brede strepen gekleurde tape op aan te brengen. Of je kan zelf aan de slag gaan met een kunstwerk op de muur. Ben je het beu? Dan trek je de tape er zo weer af.

5. Upgrade je douchevloer

Ben je niet tevreden over je douchevloer? Met een paar planken teakhout ziet je badkamer er meteen uit alsof je in een luxespa bent beland. Bovendien voelt hout het een pak aangenamer aan dan koude douchetegels.

6. Maak je ramen groter

Nee, je hoeft niet al je ramen uit te breken om ze te vergroten, een optische illusie werkt even goed. Met een halfronde gordijnroede krijgen je ramen een Hollywood-look en lijken ze bovendien groter. Je kan ze ook wat hoger hangen, zo verhoog je het plafond optisch.

7. Een likje verf doet wonderen

Meubels die licht beschadigd zijn of waarvan de kleur misschien niet meer in je interieur past, hoef je niet meteen naar het containerpark te brengen. Met een nieuwe laag verf zien ze er zo weer als nieuw uit. Je schuurt het meubelstuk best eerst even af, maakt het schoon en geeft het een laag primer om het dan in de kleur die je mooi vindt te schilderen. Werk af met vernis, zodat de kleur langer mooi blijft.

SHARE via Zimmo

Related posts