Iedereen kent hem wel, Justin Timberlake. De zanger draait al jaren mee aan de top van de muziekwereld en dat heeft ook op financieel vlak zijn vruchten afgeworpen. De wereldster kocht onlangs -samen met partner Jessica Biel- een fenomenaal penthouse van een kleine 17 miljoen euro. De komende dagen zal hij er niet van kunnen genieten, vermits J.T. in ons land is voor twee concerten in het Sportpaleis, maar ondertussen gluren wij enthousiast de woning binnen. Sorry, we just can’t stop the feeling… ?

Toen het nog Justin(neke) was

We gaan terug naar de periode waarin Justin Timberlake deel uitmaakte van *NSYNC, geblondeerde haarpiekjes incluis. Maar de boyband katapulteert hem wel naar de top, waardoor Timberlake in 1999 een eerste woning koopt. Hij belandt in Orlando, Florida en telt zo’n 1,1 miljoen euro neer voor een villa met een woonoppervlakte van 500 m², met een buitenkeuken, verwarmd zwembad en spa.

Drie jaar later -even na het uiteenvallen van *NSYNC- verhuist de 21-jarige rijzende ster naar waar de rest van de artiestenwereld verblijft, Hollywood. Hij koopt er voor een kleine 7,6 miljoen euro het landhuis van actrice Helen Hunt op en verbouwt het naar de normen van een jonge wereldster in wording. Op het 1,200 m² grote domein staan onder andere een zwembad, fitnessruimte en blauw basketbalterrein.

Op naar SoHo

Enkele jaren later zegt Justin Timberlake het sterrendom aan de Westkust vaarwel en vertrekt richting New York. De dan 26-jarige zanger koopt een penthouse van 242 m² en nestelt zich er met actrice Jessica Biel. In 2015 breidt het gezin zich uit met zoontje Silas. Wie binnenwandelt in het penthouse, vindt een enorme ruimte terug waar opslagruimte op een vernufte manier werd ingewerkt.

Daarnaast genieten de Timberlakes van drie slaapkamers en evenveel badkamers in een voorts open ruimte met een volledig 360° overzicht op de buurt. Het terras, eveneens volledig het gebouw omringend, helpt daarbij een stevige hand. J.T. is daarnaast -net zoals wij- fan van een prachtig witte keuken die perfect met het omkaderde hout het interieur een onwaarschijnlijke boost geeft.

Onlangs verhuisde Timberlake een New Yorkse wijk verder, waardoor het penthouse te koop staat. Geïnteresseerden tellen zo’n 7 miljoen euro neer.

Daag SoHo, hallo TriBeCa!

We schrijven 2018 en de Timberlakes verhuizen (opnieuw). SoHo wordt vaarwel gezegd en het celebritykoppel zoekt zijn heil één wijk zuidelijker, in TriBeCa (Triangle Below Canal Street). Nu Timberlake een absolute wereldster is met een arsenaal aan wereldtournees, tast hij iets dieper in de buidel. 17 miljoen euro maakt hij over om het penthouse zijn eigendom te maken. Klinkt veel, maar de Timberlakes krijgen wel 6 miljoen euro van de originele prijs. En de nieuwe woning is een fenomeen. Een onwaarschijnlijk zich over de stad en een subliem interieur waar het natuurlijk daglicht de fenomenale stijl nog beter in de verf zet.

Om na het zovele reizen -onder andere na de show in het Antwerpse Sportpaleis- volledig tot rust te komen, genieten hij en zijn gezin van een volledig paparazzi-vrije dakterras van maar liefst 465 m², een bewaakt gebouw met een conciërgeteam die het klokje rond werkt, een privéparking, een entertainmentruimte, een Turks bad en een prachtig privézwembad.

Ohja! Justin Timberlake en vrouwlief Jessica Biel zijn niet alleen in het schitterende TriBeCa-gebouw. De wereldster krijgt met onder andere acteurkoppel Ryan Reynolds en Blake Lively, actrices Jennifer Lawrence en Meg Ryan, F1-coureur Lewis Hamilton, comédienne, Rebel Wilson, acteur Jake Gyllenhaal en popster Harry Styles enkele wereldberoemde buren.

Bron: houseandhome.com