USA: Het coronavirus versnelde een “werk van overal” revolutie sneller dan iedereen had verwacht. Dit heeft aanzienlijke gevolgen voor de vastgoedmarkt. Werkgevers en werknemers omarmen de vrijheid van waar te wonen en te werken; en als die trend aanhoudt, zal een verschuiving in de vraag naar onroerend goed zich wereldwijd voordoen.

Beleggers voelen een kans om te kopen / verhuizen in gebieden uit de buurt van het stedelijke kantoor. Met miljoenen werknemers is nu de keuze van waar te wonen – de migratie trends zullen in de richting van lagere kosten blijven voortzetten, veiliger en potentieel meer exotische, lifestyle-rijke gemeenschappen. Als het tij verschuift van dure, dichte stedelijke kernen, een vloed van kapitaal zal naar verwachting wassen over plaatsen die al oogstte bezoeken van digitale nomaden en dergelijke. 

De werkrevolutie op afstand heeft de manier waarop we denken over vastgoed en de mogelijkheden om te wonen al veranderd: het telecompersoneel is sinds 2005 met 140% gegroeid, bijna 10x sneller dan de rest van het personeelsbestand. Echter, de wereldwijde pandemie heeft alles versneld. Een piek in de vraag in minder stedelijke, lagere kosten, amenity-rijke locaties zowel in binnen-en buitenland zal blijven versnellen.

Binnenlandse trends

New York City ervaart het verlies van honderden mensen per dag. Kleinere steden zullen de vruchten plukken van deze verschuiving. Een kleine stad in Noordwest-Arkansas genaamd Bentonville is een van de snelst groeiende regio’s in het land. Het aanbieden van veiligheid, goede scholen, lagere kosten van levensonderhoud en een scala aan outdoor en culturele activiteiten.

Stephanie Strasnick, een digitale marketing consultant in de kunstindustrie, woonde in New York City voor de afgelopen 10 jaar. Vorige maand, ze ontworteld en maakte de verhuizing naar Bentonville, bevolking 50.000. Ze verhuisde naar een master-planned community in de buurt van restaurants, mountainbikepaden, boerderij tot tafel eten opties, en nabijgelegen meren en kunstmusea: “Het leven is gewoon makkelijker hier dan in New York City. Als er een tweede golf van het virus is, voel ik me alsof ik op een veiligere plek ben, met meer ruimte en zoveel buitenvoorzieningen om van te genieten op een dagelijkse basis.” Stephanie’s ervaring is dat een New Yorker kan verhuizen naar Bentonville, blijven werken, en genieten van een verbeterde levensstijl tegen een meer betaalbare prijs.

De mogelijkheid om op afstand te werken creëert een aanzienlijke economische verschuiving in de vraag naar onroerend goed, en een plaats als Bentonville en andere soortgelijke steden zal blijven momentum te krijgen.


Vele Amerikanen dromen over lagere kosten van onroerend goed in exotische strand locaties. Deze optie was voorheen gereserveerd voor een tweede huis of pensioen bestemming koper, maar nu, deze optie is mogelijk voor jongere millennials met nieuwe flexibiliteit. Buitenlandse resort gemeenschappen in exotische plaatsen zijn het aantrekken van kopers op zoek naar een meer betaalbare levensstijl in een ideale, voorzieningen-rijke omgeving. Bedrijven zoals Dekel (een Panamese onroerend goed bedrijf) hebben leveraged hun onroerend goed aanbod om te profiteren van de “werken van overal” revolutie. Na een aantal gemengde gebruik residentiële resorts in tropisch strand locaties gebouwd, bieden ze condos aan het strand van $ 249.000 op een resort gemeenschap in Panama genaamd Blue Venao.

Met de adoptie van applicaties zoals Zoom en Google Meet kunnen medewerkers overal ter wereld naadloos samenwerken. Dit voedt het idee dat werk is waar je het wilt zijn, vooral als dure super ster steden als San Francisco en New York City verliezen hun glans. Leef in het paradijs,

Volgens een andere speler: Dekel:
Een exotisch strand in het paradijs gaat zeer aantrekkelijk zijn tegen een fractie van de kosten van levensonderhoud in een te duur appartement in Seattle of DC Dekel is wedden deze revolutie zou kunnen zetten de corporate vastgoedwereld op zijn kop.

Lees verder in het onderstaande artikel…;

We zijn benieuwd of we er in Europa ook klaar voor zijn.

Living Anywhere: COVID Changing the Way We Think About Real Estate

Ergens wonen: COVID verandert de manier waarop we denken over onroerend goed

Bron: Residential News » Panama City Edition | By Dan Cranney |