Het belangrijkste aan een vlekkeloze verhuis is het zoeken naar de juiste verhuisfirma, toch? Hoewel dat een verhuis een stuk eenvoudiger maakt, maken heel wat planners zelf nog heel wat foutjes. En die vaak voorkomende fouten kunnen best vermeden worden.

Geen plan

Het lijkt vanzelfsprekend dat je een plan hebt. En toch zal je verbaasd zijn wanneer je weet hoeveel mensen zonder enig idee aan een verhuis beginnen. Maak dus een plan met al je to-do’s en geef ze een gepaste deadline. Zo kan je een overzicht bewaren en verlies je minder tijd (en geld).

plan

Geen budget

Verhuizen lijkt vanzelfsprekend, maar wist je dat een verhuis ook geld kost? Wie dacht dat alles gratis en voor niets van de oude naar de nieuwe woning geraakte, kan zich weleens vergissen. Zorg dus voor een verhuisbudget en maak op voorhand een kostenraming.

Inpakpaniek

Oei, verhuisdag! En je hebt nog geen idee of alles in de dozen geraakt. Planning is alles, ook tijdens het inpakken. Verzamel al je spulletjes en sorteer ze op grootte, soort of de kamer waarin je ze wil plaatsen. Dit kan je al doen ruim voor de verhuisdag. Zo kan je snel en zorgeloos inpakken zodra je de juiste dozen hebt.

verhuisproblemen

Anderen niet informeren

Als je wijzigingen maakt tijdens je verhuis -zoals tijdstip en plaats van de verhuisdag- geef je dat best door aan de verhuisfirma. Er kunnen daarom ook bij hen wijzigingen plaatsvinden. Zo kan er een prijsverschil zijn (denk maar aan verhuizen op zondag in plaats van woensdag) of een ander verhuisteam om dezelfde reden.

De huisdieren of de kinderen vergeten

Op zo’n drukke dag heb je nauwelijks tijd voor je kinderen, laat staan dat je huisdieren de nodige aandacht of eten kunnen krijgen. Zorg er dus voor dat je iemand heb die voor een dagje die trouwe viervoeter kan verwennen. Als ze tijdens het verhuizen vrij rond zouden lopen, zouden ze de verhuurders -die doorgaans zware spullen te tillen hebben- voor de voeten kunnen lopen.

Stijlvolle woonideeen voor honden_cover

Niets op voorhand doen

Onderschat niet wat je allemaal op voorhand kan doen. Er zijn namelijk heel wat zaken die enkele weken voor de verhuisdag in orde kunnen gebracht worden. Dat zorgt ervoor dat je verhuisdag zelf stressloos verloopt. Zo kan je onder andere je adres wijzigen bij diverse instanties, je nutsvoorzieningen regelen en de abonnementen wijzigen. Lijst de taken op, en werk ze enkele weken voor de verhuisdag rustig af.

bron: zimmo