Het moeilijkste gedeelte van je woning opruimen? Eraan beginnen. Zoals met zoveel is het geen kwestie van te wachten op de ideale gelegenheid. Het is een kwestie van het gewoon te doen. En je begint er het gemakkelijkst aan door een aantal spullen weg te gooien waarvan je eigenlijk al weet dat je ze nooit meer gaat gebruiken. In dit artikel lijsten we alvast 10 soorten op. Liggen er bij jou ook één van deze items nog rond te slingeren? Ruim ze dan vandaag nog op!

Spullen die niet van jou zijn

Boeken uit de bibliotheek, gerief dat je hebt geleend van vrienden of familie, zaken die je nog wil terugbrengen naar de winkel, … Breng ze eindelijk eens terug!

Boeken die je niet leuk vond

Alsof je ze ooit nog terug gaat lezen of er opnieuw terug probeert doorheen te spartelen? Het enige dat ze doen, is onnodig plaats innemen. Weg ermee, dus.

Kapotte of ongebruikte toestellen

Spreekt eigenlijk eveneens voor zich. Iedereen heeft wel ergens een toestel liggen dat hij of zij al jarenlang “eens zou moeten laten herstellen”. Geloof ons, het komt er niet van. Hetzelfde geldt voor toestellen die je ooit gekocht hebt, maar bijna nooit gebruikt. Wil je er iets nuttigs mee doen? Geef ze weg of verkoop ze.

Plastieken doosjes zonder dekseltje

Hoeveel verzamelen we er zo niet in ons leven? En ze worden allemaal weggestoken in een kast. “Handig om eens iets van eten mee te nemen”. Maar uiteindelijk val je toch altijd terug op dezelfde set van een doosje of vijf. Zeker doosjes waar het dekseltje van verdwenen is, staan alleen maar ergens stof te vergaren. Doe ze dus weg naar een recyclagepunt. Of doe ze allemaal weg, en vervang ze door glazen doosjes. Daar kan je het eten nog in klaarmaken ook.

Oude kruiden

“Als het kruidenpotje niet leeg is na een jaar, gebruik je het te weinig”, zei onze grootmoeder altijd. Veel kruiden hebben toch maar een houdbaarheidsdatum van een jaar of twee. Haal die oude potjes dus van het schap. Je gebruikt ze toch niet, en als je ze eens wil gebruiken, zal je merken dat de oorspronkelijke smaak ervan ver te zoeken is. Twijfel je? Ruik er eens aan. Als de geur flauw is, wordt het tijd de kruiden weg te gooien.

Ongebruikte badkamerproducten

We hebben allemaal weleens een douchegel of shampoo gekocht die toch niet zo lekker bleek te ruiken of de huid irriteerde. Bij vele mensen staan de badkamerkastjes vol met dergelijke miskopen. Laat deze rommel niet in de weg staan van je ochtend- of avondroutine: weg ermee!

Verouderde elektronische snufjes

Wij waren ook ooit zot van onze Discman, Nokia 3310 en Gameboy.  Maar gaan we ze écht nog ooit gebruiken? Meer dan waarschijnlijk niet. Achteloos weggooien is bij deze wel not done, want veel van de componenten zijn perfect recycleerbaar. Breng verouderde elektronica dus naar een containerpark of kringloopwinkel in je buurt. Misschien vind je zelfs een handelaar die er je voor een klein prijsje van af helpt!

Oude kinderbedjes en -stoeltjes

Als het gaat om onze kinderen, evolueren de veiligheidsnormen continu. Dat oude kinderbedje bewaren tot er kleinkinderen zijn? De kans is reëel dat het al lang niet meer aan de heersende normen voldoet. Op een kinderstoeltje voor in de auto staat zelfs een vervaldatum! Check die dus even. En controleer in het geval van een kinderbedje even bij de fabrikant. Niet meer ok? Naar het containerpark ermee!

Foto 8

Videocassettes

Serieus. We zijn in 2016. Zelfs dvd is passé. “Maar die cassette van ons trouwfeest dan”? Er bestaan tegenwoordig goedkope manieren om het beeldmateriaal op je cassettes om te zetten naar een digitaal formaat op je computer of op een dvd-schijfje. Doe dat dus, en gooi dan die stapel cassettes weg.

Cd’s die je al in digitaal formaat hebt

Of je ze nu zelf op je computer hebt gezet of je er via een streamingdienst als Spotify naar luistert, de kans dat je daadwerkelijk nog dat schijfje in je klassieke cd-speler schuift is vrij klein. Daarvoor is het digitaal beluisteren op tablet, smartphone of computer tegenwoordig veel te gemakkelijk. En als je zoals ons de mp3 hebt afgezworen en enkel muziek in hoge digitale kwaliteit beluistert, heb je al helemaal geen excuus meer om nog cd’s te laten rondslingeren!

Bron: Houzz

Auteur: PJG

bron: Zimmo