Bent U van plan om te investeren in vastgoed of  om te verhuizen naar Frankrijk in de toekomst.

Wat heb je allemaal nodig vooraleer je een  huis kan kopen in Frankrijk? Hoe regel je een bezoek in een woning, het bekomen van een prijsofferte voor renovatie, en welke notaris neem ik.  Wat heb je nodig om informatie te weten te komen over het Franse onroerend goed recht , belastingen en hypotheken ?

Gebruik deze gids om een te algemene stap-voor-stap overzicht van het onroerend goed te kopen proces , waarin elk stadium van het proces staat verteld .   

Frans onroerend goed kopen : de basis voor buitenlandse kopers

Het kopen van een huis in Frankrijk is eigenlijk nogal een eenvoudig proces , maar het is belangrijk dat de buitenlandse kopers volledig de procedure begrijpen en de mogelijke valkuilen. Het kopen van een eigendom in het  buitenland betekent dat je niet alleen de prijs hoeft te overwegen, de locatie en het onroerend goed zelf , maar ook de juridische procedure ( die kunnen verschillen van die van uw eigen land).

Uw Franse woning zoeken

Franse woningen worden verkocht in een verscheidenheid van manieren : persoonlijk , via notarissen , of via makelaars makelaars ( immobiliers ). De meerderheid van de buitenlandse kopers in Frankrijk kopen via makelaars. Dit is een meer vertrouwd proces en je hent meer kans op opportuniteiten dan  iemand die Engels spreekt.

Wanneer u een makelaar kiest , zorg er dan voor dat deze lid is van een geregistreerde instantie zoals FNAIM, SNPI of  UNPI. Deze informatie moet worden zichtbaar ergens in het kantoor. Heel vaak een onafhankelijke Agent Co zal werken vanuit thuis en geen kantoor hebben. Of soms is het gewoon meer handig om te voldoen aan een middel in de buurt van de woning eerder dan in het kantoor. In beide gevallen is het nog steeds een goed idee om hun inloggegevens te controleren .

Klaar om op huizenjacht te gaan ?

Franse vastgoed Prijzen

De prijzen weergegeven in een makelaarskantoor of op het internet zou moeten omvatten de makelaarsvergoedingen ( ergens tussen 4 en 10 procent van de eigenschap prijs ). De prijs moet worden gevolgd door de letters FAI als dit is het geval is. Bij particuliere verkoop zijn geen kosten verschuldigd .

De notariskosten liggen doorgaans tussen 6% en 8%, afhankelijk van de waarde van het onroerend goed, en zijn ook onderworpen aan btw/TVA van 20%. Dit kan zijn een substantiële toevoeging , vooral op hoge waarde eigenschappen , zo zijn zeker te houden voor deze in uw oorspronkelijke budget.

Wanneer u bent overweegt om een woning te kopen, altijd vragen wat de prijs omvat . Vraag om een schatting van eventuele extra kosten en niet te vergeten om toe te voegen op 20% voor de BTW op eventuele extra kosten .  BTW, dat is niet verschuldigd op eigendommen meer dan vijf jaar oud , maar dat is wel verschuldigd over nieuw- bouw woningen .

Voor meer informatie over dit lees de gids De kosten van het kopen van een huis in Frankrijk .

Frans onroerend goed kopen : uw stapsgewijze handleiding

Dus , je hebt een plan uitgewerkt om een trip naar Frankrijk te maken, en je wil uw droom woning vinden. Hier is alles wat u nodig heeft om te weten over de aankoop procedure.

Het maken van een bod op een Franse woning

Een bod uitbrengen voor een woning net zoals je zou doen in uw eigen land.  Onderhandel goed met de makelaar zodat je een idee kan krijgen wat een aanvaardbaar bod zou kunnen zijn.

Eigendom, grond en kadastrale plannen

Voordat u aanmeldt om het even wat , zorg ervoor dat je  de plannen van de woning en de grond kan inkijken ( vragen om te zien de kadastrale plannen van de agent of bij de plaatselijke gemeentehuis ). U moet ook controleren of er geen particuliere of gemeenschappelijke plannen zijn om andere eigendommen , kantoren of agrarische gebouwen in de buurt van uw huis. Als u van plan bent om weer op te bouwen of te renoveren  moet je u ook informeren over de vergunningen van het eigendom en de grond. Niet alleen aannemen dat alles kan, vooral in het platteland, waar de grond  vaak aangeduid is als  landbouwgrond en daarom waarschijnlijk geen mogelijkheid is om bij te bouwen.

De rol van de Franse notaris

Wanneer u een  woning gevonden hebt  en het eens bent over een prijs , zal het  eigenlijke contract  worden behandeld door een notaris, aangezien zij enige personen zijn die  door de wet aangeduid zijn om een eigendomsoverdracht in Frankrijk te akteren. De notaris rekent een vergoeding – meestal tussen de 6% en 8% van de netto-pand prijs). Vraag eerst een schatting van de kosten voor u een bod uitbrengt bij de eigenaar.

Probeer een notaris te vinden , die uw landstaal spreekt, want  het is belangrijk om te beseffen dat de juridische documenten zullen opgemaakt zijn in het Frans en waarschijnlijk bevatten ze tal van  onbekende juridische termen . Sommige makelaars makelaars trachten te vertalen, maar dit is niet hun primaire rol of  hun verantwoordelijkheid .

Als u onzeker bent over enige aspecten van het contract, vraag dan een professionele vertaling , hetzij in Frankrijk of in uw eigen land.

Er zijn twee belangrijke documenten die u zal ondertekenen om te kopen van een woning in France- het compromis de vente en de Acte de Vente (of Acte Authentique ). Het hele proces zou drie of vier maanden moeten duren vanaf de compromis tot aan het ondertekenen van het definitieve akte.

Het Compromis de Vente (eerste contract)

Het compromis de vente is meestal het eerste  document kunt u ondertekenen en bevat de belangrijkste voorwaarden van de overeenkomst tussen de koper en de verkoper . Normaal gesproken is de koper zal betalen 10% voorschot op de ondertekening van de overeenkomst, die wordt gehouden door de notaris . De overeenkomst te worden ondertekend door beide partijen en is een juridisch bindende overeenkomst – de enige “get out” is als één van de verplichtingen in het conditionele clausules wordt niet voldaan.

De Compromis de Vente zal onder andere een voorlopige datum voor de ondertekening van de Acte de Vente ( het belangrijkste contract – zie hieronder). Merk op dat dit is niet wettelijk bindend en wordt echt gebruikt als een streefdatum waarop beide partijen streven voor . Het is een goed idee om gedurende het hele proces contact te houden met uw notaris om ervoor te zorgen dat de verkoop volgens schema verloopt .

Zie de gids naar Franse Property Law Uw Stap voor stap handleiding voor de aankoop proces .

De aankoop van uw Franse woning

Gedurende deze periode , ervan uitgaande dat je van plan bent om door te gaan,  zal je een borg moeten betalen (in euro’s ).

Uw storting is meestal 10 procent van de netto aankoopprijs prijs . Vanaf dit punt, als je u wil terugtrekken uit de verkoop, verlies je  uw borg, tenzij dit is voor een van de redenen vermeld in uw ‘ clausules suspensives ‘

Opmerking : Dit artikel beschrijft de aankoop proces voor wederverkoop eigenschappen . Leaseback eigenschappen en New Build eigenschappen kunnen verschillend zijn betaling schema’s en contract termen .     

Een Franse hypotheek krijgen

Bezoek onze Franse Hypotheken zone , waarin onze FrenchEntrée hypotheek makelaars zullen zijn blij om te helpen.   

De definitieve ondertekening – Acte Authentique (Acte de Vente)

Op enig moment, uw agent of de notaris zal adviseren u van de voorgestelde datum te ondertekenen het volledige contract – de Acte Authentique of Acte de Vente . Je moet zijn aanwezig voor de ondertekening van de voltooiing document als bij alle mogelijk . Als u niet in staat om te wonen , je kunt regelen een vermogen van advocaat .

Zodra je het contract hebt ondertekend , is het tijd om de champagne open te breken !

Je bent nu de trotse nieuwe eigenaar van uw zeer eigen French Property!

Bron:  FrenchEntrée