Pas een huis gekocht waarin nog veel werk aan de winkel is? Of sta je voor grote verbouwingswerken in je woning?  Laat je muren dan eerst checken op vocht. Want opstijgend vocht moet je aanpakken vóór je renovatie. Anders kost het je veel geld én tijd. Noaqua geeft tekst en uitleg.

Het zal je maar overkomen. Woning gekocht en er heel wat tijd en centjes ingestoken om die te renoveren. Na enkele maanden is je thuis eindelijk af. Maar wat blijkt? Je nieuwe behang komt los. Je pas geverfde muren vertonen witte vlekken. Vochtproblemen! Het verdict? Helemaal opnieuw beginnen…

Ook een typische situatie: je beslist om bij je verbouwing komaf te maken met die lambrisering tegen de muren. Alleen maar om te ontdekken dat de muren erachter aangetast zijn door opstijgend vocht. Een serieuze domper voor je timing. Want nu moet je plotseling je planning omgooien.

Vroege diagnose sluit doemscenario’s uit
Sluit zulke doemscenario’s uit. Hoe? Met een diagnose ruim voordat je aan je renovatie begint. Op die manier breng je eventuele vochtproblemen tijdig in kaart.

Zo bespaar je jezelf teleurstellingen achteraf. Maar het is ook cruciaal voor de rest van je timing. Als je je muren tijdig laat injecteren, kunnen ze al uitdrogen. Tegen dat je muren aan de beurt zijn bij je renovatie, zijn ze helemaal vochtvrij. En dus klaar voor de afwerking.

Maar hoe weet je wanneer je muren klaarzijn? Met een nieuwe controle na de behandeling. Wij komen bij je langs en meten de vochtigheidsgraad van je muren opnieuw. Zo ben je 100 % zeker.

Laat je niet verrassen
Alles begint met een eerlijke én tijdige diagnose. Maak er vandaag nog werk van.