Enkele manieren om goedkoop luxe in huis te brengen

Om het gevoel van luxe in huis te krijgen, moet je niet per se veel betalen. Met enkele kleine aanpassingen kan je je huis al een luxueuze uitstraling geven, en kan jij je als een filmster voelen.

1. Een rode loper

Waarschijnlijk het bekendste onderdeel van grote evenementen. Door een rood tapijt in je woning te leggen, voel je je elke dag als een ster.

Je kan natuurlijk ook kiezen de rode kleur met andere voorwerpen in je huis te gebruiken. De kleur past in zowat elke ruimte. Gebruik felrode kussens in je zetel, of plaats lampen met de iconische kleur in de zithoek.

2. Gebruik prachtige kleurencombinaties

Buiten de rode kleur zijn er nog enkele klassieke kleurencombinaties. Wat denk je van zwart en wit? Het is een tijdloze en stijlvolle look.

Je kan ook verschillende witte tinten met elkaar combineren. Van spierwit tot eierschaal of ivoor.

Een derde mogelijke combinatie is platina en grijs. Dit ziet er meer hedendaags uit dan de andere twee combinaties.

3. Gebruik goudkleurige voorwerpen

Goud is het metaal met de meest luxueuze en warme uitstraling. Je kan het in verschillende tinten vinden en combineren. Natuurlijk hoef je geen meubels met echt goud te kopen. Je kan de goudkleur toevoegen in zaken als: kussens, gordijnen of je behangpapier.

Je kan in een kamer accenten leggen met goudkleurige lampen, schalen, kaarshouders of zelfs (bijzet)tafels.

4. Glans

Met glanzende en schitterende voorwerpen kan je een kamer glamour laten uitstralen. Kies voor spiegels, satijnen kussen, zijden gordijnen, metalen voorwerpen en glazen of kristallen objecten.

5. Synthetische dierenvachten

Namaak dierenhuiden geven je woonkamer extra textuur en warmte. Leg ze op de grond als tapijt of gebruik ze rond een kussen. Als dekentje brengen ze extra gezelligheid in de ruimte.

6. Ronde vormen

Gebruik meubelstukken met gekromde elementen. Een zetel met gebogen armleuningen bijvoorbeeld. Je kan ook kiezen voor meubelstukken die volledig rond of ovaal zijn. Je vindt zeker en vast wel een rond bijzettafeltje voor je salon, of een ovaal tapijt dat perfect bij je zetels past.

7. Gebruik ornamenten

Maak overvloedig gebruik van decoratie en details in huis. Gebruik tapijten met een leuk patroon of een spiegel met een mooie gravure.

8. Een vintage bar

Als je net als in de films een bar in huis wil, moet je geen kamer verbouwen. Een elegante kast in de woonkamer kan al voldoende zijn.

Op een mooi dienblad kan je je favoriete drank tentoonstellen. Of in een staande kast die specifiek als bar dient. Zet je verzameling flessen in de kijker.

9. Zet jezelf in de spotlight

Waan jezelf in een film door de juiste lichten te kiezen. Gebruik geen standaard lichtarmaturen, maar gebruik luchters, koop een staande lamp en plaats hier en daar een kleine (bureau)lamp.

Door de juiste verlichting zet je je ornamenten, chique meubilair en de prachtige kleurencombinatie nog meer in de kijker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: zimmo