Renoveren en een beperkt budget. Het lijken twee tegenstrijdige polen. Maar als je uitgekeken bent op je interieur, komt een nieuwe, frisse look altijd van pas. Ook wanneer je net een huis gekocht hebt, zijn budgetvriendelijke renovaties welkom. Zo geef je je huis een mini make-over voor weinig geld!

De keuken aanpakken

Het lijkt een hele klus, maar de vloer een tweede leven geven kan op een goedkope manier. Zo is parket een goede optie voor de keuken, maar zijn metalen tegels in reliëf een nog goedkopere optie. Je kan zelfs stickers op je tegels aanbrengen voor een antieke look.

Kleine renovatiewerken leveren soms heel wat op. Zo kan je de kastdeuren veranderen of moderniseren. Of wat dacht je van een fris laagje verf? Met weinig geld kan je keuken er als nieuw uitzien.

Of verkies je toch liever open ruimtes? Dan kan je de deuren van je kast verwijderen. Erg goedkoop en zo creëer je meer ruimte en zie je meteen alles staan.

Misschien wil je toch meer licht creëren in de keuken. Stel dat je een huisje kocht, maar je bent toch niet tevreden over die afschuwelijke luster. Dan kan je de verlichting aanpakken. Met enkele hippe spots of moderne hangers ziet je keuken er alvast helemaal anders uit.

Ook een werkblad laat je keuken er als nieuw uitzien. Je hoeft niet terug te grijpen naar het dure marmer of graniet. Een stevig houten blad doet al wonderen.

De woonkamer moderniseren

Een leuk tapijt geeft meer sfeer aan je woonkamer, maar waarom probeer je het niet eens aan de muur? Heerlijk zacht, vernieuwend en ook je kat vindt het fantastisch!

Naast het behangen is een fris kleurtje aan de muur soms geen overbodige luxe. Schilderen kan je gemakkelijk zelf doen en qua kostprijs valt het allemaal reuze mee. Ook de open haard een kleurtje geven, oogt alvast frisser!

En wat dacht je van een coole kast? “Kom op, hoe kan een kast nu een make-over zijn?”, hoor ik je denken. Wel als er een functionele muur van maakt!

Tot slot kan je in de woonkamer kiezen voor twee leuke en goedkope opties. Zo is een schuifdeur hip, trendy en budgetvriendelijk. Met enkele simpele stappen creëer je twee ruimtes met een fraaie tussendeur. Ook retro-elementen aanbrengen in de woning zorgt voor een nostalgische look. (Mocht je er van fan zijn uiteraard)

De blinkende badkamer

Net zoals in de keuken kan je ook de tegels een beurt geven. De oude opblinken, een kleurtje geven of volledig nieuwe plaatsen. Het kan en het past perfect in het budget!

Nieuw leven in je badkamer kan ook met een nieuwe, hippe wastafel. Zo zijn staande wastafels erg populair en de hoge bokalen echt prachtig!

Het paradepaardje

De eerste indruk is het allerbelangrijkste, dus wil je uiteraard dat je gevel er piekfijn uitziet. Een nieuw kleurtje doet daarbij wonderen. En terwijl kan je de deur en de raamkozijnen een beurt geven.

Gevel1

Bron: Trulia & Zimmo
Foto’s: Trulia, Pinterest