Ramen lappen? Het is niet onze favoriete bezigheid. Wil je de klus niet uitbesteden aan een huishoudhulp of professionele ramenwasser? Houd dan rekening met deze tips om je ramen écht te laten schitteren.

  1. Azijn to the rescue! Giet een flinke scheut azijn in je emmer water om een resultaat zonder strepen te verkrijgen. Eventueel maak je een kant-en-klare zijn-water-mix in een plantenspuit. Houd je niet van de geur? Voeg dan enkele druppels citroensap toe.
  2. Heel wat huishoudsters zweren bij een rauwe ui. Pel de ui, snijd ze in vier stukken en voeg die daarna toe aan je emmer water om streepvrije ramen te krijgen.
  3. Spoelglansmiddel voor de vaatwasser zou hetzelfde effect als azijn hebben. Duurder, maar zonder die vervelende geur!
  4. Wat ook kan helpen: een emmer water met twee druppeltjes afwasmiddel en een scheutje ammoniak.
  5. Nadat je de ramen gewassen hebt met een spons, trek je ze af en droog je ze op met een zeemvel. Wie ze achteraf nog even opblinkt met keukenrol, krijgt extra glans.
  6. Nog strepen? Blink ze dan nog een keertje op met krantenpapier.
  7. Heb je een regenwaterton? Gebruik dan regenwater om je ramen te wassen. Hier zit geen kalk in waardoor de kans op strepen drastisch vermindert.
  8. Schijnt de zon of vriest het? Dan ben je vrijgesteld om ramen te lappen!
  9. Heel wat ramenwassers zweren bij een goede raamwisser. De kwaliteit is afhankelijk van de rubber. Zodra die oneffenheden vertoont of begint te verduren, krijg je de ramen nooit helemaal streepvrij.

Bron: Zimmo