Een proper gemaaid gazon, een glad geschoren haag en kleurrijke bloemen. Je tuin zegt zo veel meer als ie er picobello bijligt. Hoe maak je de tuin tot perfecte eyecatcher bij woningverkoop? We helpen je met enkele tips alvast op weg voor elk seizoen!  (Een beetje) tuinieren dus!

Heerlijke lente

De eerste zonnestralen doen ons niet enkel deugd, ook je tuin geniet met volle teugen! Alles bloeit open, het is dé place to be, maar jij hebt wel het meeste werk. Te beginnen met het gazon. Het hoeft geen te bespelen golfterrein zijn, maar wees gerust dat kandidaat-kopers naar je gazon kijken. Op tijd en stond je gazon een maaibeurt geven, doet je gazon er fris uitzien.

Geef planten tijdig water bij droogte. Heb je een gazon of haag met kale plekken, zorg dan voor de juiste bemesting, zodat die er weer stevig kan bijstaan. Ook hagen snoeien, blijft nodig. En dé doorn in het oog: onkruid. Je kan best alle overtollige planten wieden en er leuke nieuwigheden zaaien. Mooie bloemen springen in het oog en wat te zeggen van een tuin die zo vruchtbaar is, dat verse groentjes geen zeldzaamheid zijn?

Harken in de herfst

De gure herfst doet de bladeren vallen. Dat betekent: opruimen geblazen. Vul bloembakken met wintergroene plantjes die je op het terras plaatst. Zo zal het in de winter minder kil worden op het terras.

Blijf je tijdens het najaar nog in je woning gesetteld, maar ben je van plan volgend jaar je woning te verkopen? Plant dan op het einde van het jaar toch nog de planten die je wilde planten. Zo heb je het jaar erop toch de mooie tuin die je zelf ook graag hebt gezien en dat kan tijdens het verkopen een rol spelen.

Putteke winter

Op zich niet zo’n optimaal seizoen om je tuin in de schijnwerpers te zetten. De tuin ligt er kaal blij, tenzij je groenblijvende planten in de tuin hebt staan die toch nog voor wat kleur zorgen. Komen er toch mensen een kijkje nemen? Probeer dan de groenaanslag van het terras zeker te verwijderen.

Tijdens de winter moeten we er ons bij neerleggen dat het al vanaf de vooravond donker is. Ook dan vinden woningbezoeken plaats. Steek daarom de tuinverlichting aan. Wanneer je vanuit het raam naar buiten kijkt, kun je ook met die verlichting de tuin al ontdekken. Heb je nog geen verlichting, denk dan aan solarlampjes die je gemakkelijk op het terras kunt plaatsen, of zelfs los in de tuin kunt plaatsen om zo een border of struik te accentueren. En uiteraard om het tuinpad te verlichten.

Een vijver of zwembad

Een zwembad of een vijver geven je tuin zeker ook een meerwaarde voor de waterliefhebber. Onderhoud de waterpartij zoals je altijd deed. Komt een kandidaat-koper bezichtigen, verwijder dan even het rolluik van het zwembad mocht het afgedekt liggen.

bron: Zimmo