Tiny House, meer dan een concept!

Het lijkt op een klein hutje in de bossen van Queensland (Australië) en eigenlijk is het dat ook. Maar binnenin schuilt wel een volwaardige en knap afgewerkte woning waarin maar liefst vier personen kunnen slapen in de twee slaapkamers die werden verheven boven het leefniveau.

Efficiënte benutting van de schaarse ruimte

>De loungeruimte onder de patio, de barbecue en de bar aan de buitenkant van deze met zwarte golfplaten en houtaccenten beklede woning… De mensen die hier wonen, houden duidelijk van relaxen.

Ook in de woning zelf zien we dit terug: in de kleine woonkamer werd toch een muur van houten boekenplanken voorzien, zodat de bewoners steeds een goed boek ter beschikking hebben. De sofa ziet er heerlijk comfortabel uit, heeft een verborgen opslagruimte onder de kussens en is uittrekbaar, zodat er ontspannen tv kan gekeken worden.

De woonkamer grenst uiteraard aan een open keuken. De licht houten werkbladen en witte kasten zorgen voor een helder interieur, de zwarte kozijnen voor een naadloze overgang naar de bar en de patio. Achteraan de woning vinden we de badkamer met voldoende ruimte voor een toilet, douche en lavabo, kastjes én een wasmachine onder de grote ronde spiegel. Deze spiegel draagt ook bij aan de helderheid van de rest van de kleine woning.

Maar het opvallendst is toch het feit dat deze minuscule woning maar liefst twee (zij het kleine) verhoogde slaapkamers heeft. De eerste is voor de kinderen, en kan bereikt worden via een laddertje. De master bedroom voor de ouders is toegankelijk via een trapje met verborgen opslagruimte, heeft ramen aan elke kant en zelfs een dakraam om ’s avonds laat naar de Australische sterrenhemel te kijken.

Nog meer beeldmateriaal zien? Bekijk dan zeker ook deze YouTube-video!

Auteur: PJG

Bron: Contemporist

Bron: Zimmo