Een huis of appartement verkopen in België een makkie? Tja, we hebben nog altijd een stabiele huizenmarkt en genieten van lage rentevoeten. Een goed klimaat dus om je woning te koop te zetten. En toch zijn er enkele gevaarlijke, dure valkuilen. Vermijd alvast de volgende grote verkoopblunders:

1. Je huis helemaal zelf verkopen

Het kan best, maar er komt veel meer kijken dan je denkt. Je hebt de ervaring en vaardigheden van een makelaar nodig. Hij of zij kent de markt, en weet hoe je je woning in de verf zet. Onderzoek bewijst het steeds opnieuw: zonder makelaar krijg je je woning minder snel en voor minder geld verkocht.

2. De verkeerde prijs vragen

De prijs te hoog of te laag zetten, is gewoon fout. Je moet de markt kennen om een juiste prijs te bepalen. En je moet weten hoe jouw woning in die markt gepositioneerd is.  Een makelaar kent de markt perfect, en weet wat je voor je woning kan vragen.

3. Belangrijke herstellingen niet doen en zelfs niet opruimen

Wanneer potentiële kopers je woning komen bezichtigen, moet die zo uitnodigend mogelijk ogen. Doe dus de nodige herstellingen en ruim op en poets grondig. Zo optimaliseer je de verkoopwaarde van je woning. Lees hier hoe je je daarop kan voorbereiden!

4. Een lege woning

Niets zo deprimerend als lege slaapkamers, keukens of een kale woonkamer. Bezoekers willen zien wat de mogelijkheden van elke ruimte zijn. Zonder meubels is dat heel moeilijk. Heb je je meubels al verhuisd? Doe dan beroep op bedrijven die gespecialiseerd zijn in het aankleden van je woning.

5. Je ego

Er kan slechts één winnaar zijn in een onderhandeling? Fout. Maak er geen wedstrijd van, maar probeer steeds een win-win te realiseren. Ja, je zal op bepaalde aspecten moeten toegeven. Maar liever water bij de wijn dan een onverkochte woning, toch?

6. De nadelen van je woning verbergen

De mindere aspecten van je woning komen vroeg of laat toch boven water drijven. Wees dus beter van bij de start open over de gebreken van je woning.

7. Slechte foto’s gebruiken

Slechte foto’s kosten je duizenden euros. De meeste mensen starten hun zoektocht naar een woning online. Goede foto’s zijn dan best doorslaggevend. Kwalitatieve foto’s zorgen voor de perfecte eerste indruk van je woning. Ontdek hier 5 tips voor goede vastgoedfoto’s!

Contacteer daarom ons kantoor en ontdek onze werkwijze en voorwaarden.

www.patrimmonium.be

Auteur: PJG