Wonen onder de grond klinkt misschien niet meteen aantrekkelijk. Op zich is het geen nieuw fenomeen. Mensen zoeken namelijk al eeuwen de ondergrond op om bijvoorbeeld te ontsnappen aan extreme hitte of om bescherming te zoeken in tijden van oorlog. Deze 5 redenen geven een ondergrondse woning nog meer stijl!

1. Koel/cool

Niet alleen is een woning onder de grond hip en trendy – want komaan, hoeveel mensen ken je die onder de grond wonen? -, naast cool zijn ze ook echt koel! In de winter heb je dus geen airco nodig, want het is er lekker fris op zich. Is het nog niet voldoende? Hieronder hebben enkelen ook nog een binnenzwembad geïnstalleerd in hun ondergrondse woning. Altijd fantastisch, zo’n frisse duik!

2. Warmte

Net zoals een ondergrondse woning extra fris is in de zomer, zorgt het ook voor warmte in de winter. Een kacheltje mag je altijd installeren, maar je zal aan een truitje voldoende hebben in de winter om je te verwarmen.

3. Energiebesparing

Geen kosten aan airco in de zomer en geen verwarmingskosten in de winter? Dan heb je automatisch een minder hoge energierekening. Huizen die in de grond zijn ingebouwd, dienen daarnaast ook extra geïsoleerd te worden zodat de gewenste koelte of warmte -afhankelijk van het seizoen- in de woning goed bewaard wordt.

4. Tuinieren

Geen groene vingers? Geen probleem! De meeste woningen die zich onder de grond bevinden, hebben namelijk geen tuin. Sommige huisjes maken daarom -ook omwille van de goede isolatie- gebruik van een groen dak. Daarnaast kan je woning zich wel bevinden in bosrijke omgeving, maar echt jouw tuin is het niet, dus hoef je het ook niet te onderhouden. Wel groene vingers? Dan hou ik je uiteraard niet tegen. Have fun!

5. Privacy

Zijn we niet allemaal gesteld op wat privacy? Dan kan je wel nagaan dat je ondergronds zeker wel kan genieten van een beetje me-time. Sommige ondergrondse woningen bevinden zich dan ook ergens in the middle of nowhere, maar laat dat je niet afschrikken om je dromen na te jagen!

Wij zijn alvast overtuigd! Zou jij onder de grond willen wonen?

Contacteer ons vrijblijvend en we gaan samen op zoek –))

Bron: Buzzfeed

Bron Zimmo